Maanväki

 

 
Ulla-Maija Takkunen


Hortonomi ja metsäpuutarhakouluttaja, jolle monivuotisiin ravintokasveihin perustuva syötävä metsäpuutarha on luomisen, tuntemisen, kuulemisen ja näkemisen matka. Hän kokee tehtäväkseen tuoda lisää monimuotoisuutta puutarhoihin syötävien metsäpuutarhojen ja monivuotisten vihannesten avulla. Ulla-Maija kehoittaa antamaan tilaa myös sellaisille kasveille, jotka ovat tärkeitä monille ihmissilmälle näkymättömille toimijoille. Näin hän laajentaa syötävien ravintokasvien käsitettä kattamaan myös muiden kuin ihmisten tarpeet.

 

Juha Ujula 


Hortonomi ja puutarha-alan opettaja, joka on intohimoisen kiinnostunut kaikenlaisista kasveista ja syötävien ekosysteemien luomisesta. Juha tutustui syötäviin metsäpuutarhoihin Englannissa ja Irlannissa yli kymmenen vuotta sitten. Nykyään hän opettaa metsäpuutarhakursseja ympäri Suomea. Niistä pitkäaikaisin on Livian Ammattiopistossa jo neljättä vuotta järjestettävä Metsäpuutarhan viljely-koulutus. Juha uskoo että syvä yhteistyö kasvikunnan ja maan ravintoverkon kanssa on avainasemassa ihmiskunnan ja koko planeettamme kehityksessä.  

Juha Ujula ja Ulla-Maja Takkunen: Maanväki. Maanväki järjestää käytännönläheisiä ja voimaannuttavia kursseja ja koulutuksia metsäpuutarhoista sekä maaperän elämän vaalimisesta. Kanssamme opit viljelemään omavaraisesti ja perustamaan monimuotoisia ja yltäkylläisiä puutarhoja, työskennellen yhdessä luonnon kanssa.

Maanväki järjestää käytännönläheisiä ja voimaannuttavia kursseja ja koulutuksia metsäpuutarhoista sekä maaperän elämän vaalimisesta. Kanssamme opit viljelemään omavaraisesti ja perustamaan monimuotoisia ja yltäkylläisiä puutarhoja, työskennellen yhdessä luonnon kanssa.

Ota meihin yhteyttä mikäli haluat järjestää tällaisen kurssin omalla paikkakunnallasi.  
Yhteydenotot: ullatakkunen(at)hotmail.com / juha.ujula(at)gmail.com